Feta-pinaattimunakas

Feta-pinaattimunakas

Valmistusaineet

Munakas:
8 kananmunaa
1/2 dl maitoa
4 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Täyte:
2 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
200 g Mevgal fetaa
700 g tuoretta pinaattia
2 purjoa
muskottia ja anista

Valmistusaika: 30 min

Valmistusohje

Valmistus:

Täyte:

Huuhtele purjot ja hienonna purjon valkoinen osa. Lämmitä paistinpannulla öljyä ja ruskista siinä purjo. Kun purjo on ruskistunut, lisää pinaatti ja hauduta n. 5 min. kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää mausteet ja fetajuusto. Siirrä täyte sivuun odottamaan.

Munakas:

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuainen. Sekoita maito keltuaisiin, lisää suolaa ja pippuria. Sekoita valkuainen varovasti keltuaisen joukkoon. Paista munakasseosta pannulla oliiviöljyssä n. 4 min. Paista munakasta tämän jälkeen uunissa 180 ° c asteessa n. 4 minuuttia. Kun munakas on paistunut, leikkaa se neljään osaan ja laita jokaiselle palalle täytettä. Tarjoile heti.