Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Kapris-pensaat kasvavat Välimeren kallioisilla rannoilla. Kasvin pikkunuput ovat ihanan suolaisia ja maukkaita, ja sopivat erinomaisesti tonnikalan kaveriksi pizzaan.
Sitruuna kuuluu välimerelliseen ruokapöytään kuin suola tai mustapippuri. Se antaa hapokkuutta, keveyttä ja raikkautta annoksiin, ja tuore sitruuna on myös hyvä c-vitamiinin lähde. Tässä reseptissä sitruunan kuorta raastetaan tonnikalan päälle. Sitruunan mehu sekoitetaan oliiviöljyn kanssa ihanaksi mausteeksi, jota jokainen voi lisätä pizzan päälle oman maun mukaan.
180 g | Napolilaista pizzapohjaa |
---|---|
0,75 dl | Tomaattikastiketta |
1,5 dl | Mozzarellaraastetta |
1,5 dl | Tonnikalapaloja öljyssä |
0,2 dl | Royal kapriksia |
0,5 dl | Filos 0.3 ekstra-neitsytoliiviöljyä |
0,15 dl | Sitruunan kuoriraastetta |
Sitruunan mehua |
Valmista pizzataikina mieleisesi ohjeen mukaan tai kurkkaa täältä napolilaisen pizzataikinan resepti.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Levitä tomaattikastike, mozzarella-raaste, tonnikala ja kapriksen nuput päälle ja paista uunissa, kunnes pizzan reunat ovat ruskistuneet.
Viimeistele pizza tuoreella sitruunan kuoren raasteella.
Sekoita keskenään ekstra-neitsytoliiviöljy ja vasta puristettu sitruunan mehu ja tarjoile se salaattikastikekaatimessa. Jokainen voi annostella haluamansa määrän sitruunaöljykastiketta pizzan päälle.