Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Napolilainen pizzataikina vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta se on myös tae herkulliselle pizzaelämykselle.
Pizzan lopputulokseen vaikuttaa myös, minkälaisessa uunissa se paistetaan. Parhaat pizzat tulevat puilla lämmitetystä kiviuunista pizzakivellä paistettuna.
0,5 l | käden lämpöistä vettä |
---|---|
10–12 dl | vehnäjauhoja |
1 rkl | sokeria |
1 rkl | kuivahiivaa |
1 rkl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
1 rkl | suolaa |
400 g | tomaattimurskaa |
---|---|
0.5 dl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
tuoretta basilikaa | |
suolaa ja mustapippuria |
Sekoita kuivahiiva, sokeri, suola ja ekstra-neitsytoliiviöljy kädenlämpöiseen veteen ja anna makujen tasaantua noin 15 minuuttia. Vaivaa jauhot sekaan tasaiseksi massaksi.
Anna taikinan hautua jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneen lämpöön nousemaan neljä tuntia ennen kuin aloitat pizzan valmistuksen.
Jaa taikina kuudeksi palloksi ja pyöritä jauhojen avulla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Jätä reunat levyn keskikohtaa paksummaksi.
Kiehauta tomaattimurska kattilassa. Pilko basilikan lehdet.
Mausta kastike basilikalla, suolalla ja mustapippurilla.
Anna kastikkeen tekeytyä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää öljy kastikkeeseen.