Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Hyvän pizzan perusta on maukas pohja, herkullinen tomaattikastike ja herkulliset täytteet. Rapea pizza kypsyy nopeasti kuumassa uunissa pizzakiven päällä.
Tämä pizza on viimeistelty rucolalla, joka sopii erinomaisesti Parman kinkun, prosciutton kanssa. Kreikkalainen kurkku-jogurttikastike tzatziki ja tuoreet kirsikkatomaatit antavat pizzalle raikkautta ja hapokkuutta.
180 g | Napolilaista pizzataikinaa |
---|---|
0,75 dl | Tomaattikastiketta |
1,5 dl | Mozzarellaraastetta |
30 g | tai 3 viipaletta Citterio ilmakuivattua kinkkua |
0,5 dl | Filos tzatzikia |
0,5 dl | rucolaa |
0,3 dl | Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Mikäli olet valmistanut edellisenä päivänä napolilaisen pizzataikinan, ota se huoneenlämpöön nousemaan neljä tuntia ennen kuin alat valmistamaan pizzaa.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Levitä mozzarellaraaste ja tomaattikastike päälle ja paista kuumassa uunissa, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin.
Italialainen prosciutto, kreikkalainen tzatziki ja halkaistut kirsikat laitetaan kuumalle pizzapohjalle sellaisenaan. Niitä ei paisteta.
Viimeistele sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja rucolalla.