Citterio Prosciutto di Parma 70g
Parman kinkkua on valmistettu jo vuosisatojen ajan perinteisin valmistusmenetelmin Parman kaupungissa, Emilio Romagnan alueella Italiassa. Se on yksi maailman suosituimpia ja monien mielestä myös parasta kinkkua. Vuonna 1963 perustettu Consorzio del Prosciutto di Parma valvoo, että kinkun valmistamiseen käytetään perinteisiä menetelmiä, jotta tuotteen korkea laatu voidaan säilyttää. Myös Euroopan Unioni on antanut tunnustusta Parman kinkulle antamalla sille suojatun alkuperänimen ensimmäisten tuotteiden joukossa vuonna 1996. Parman kinkku valmistetaan ilmakuivaamalla ja suolaamalla. Valmistuksessa käytetään vain luonnollisia menetelmiä. Säilöntäaineita tai muita keinotekoisia lisäaineita ei käytetä lainkaan. Raaka-aineena käytetään italialaista tarkoin valittua porsaan reittä ja lihaa kypsennetään vähintään 12 kk. Suolaamisen tekee asiaan vihkiytynyt suolamestari, jonka jälkeen kypsymisprosessia valvotaan tarkkaan, jotta lihaan imeytyy juuri tietty määrä suolaa. Kypsentäminen tapahtuu huoneissa joissa on tietty lämpötila ja ilmankosteus, jotta lihasta tulee juuri oikeanlaista. Citterion Parman kinkun ainutlaatuinen maku, väri ja koostumus ovat tämän ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiota. Aidon Parman kinkun tunnistat viiden kruunun merkistä.