Skip to content
image description
2656

Citterio Prosciutto di Parma 70g

Parman kinkkua on valmistettu jo vuosisatojen ajan perinteisin valmistusmenetelmin Parman kaupungissa, Emilio Romagnan alueella Italiassa. Se on yksi maailman suosituimpia ja monien mielestä myös parasta kinkkua. Vuonna 1963 perustettu Consorzio del Prosciutto di Parma valvoo, että kinkun valmistamiseen käytetään perinteisiä menetelmiä, jotta tuotteen korkea laatu voidaan säilyttää. Myös Euroopan Unioni on antanut tunnustusta Parman kinkulle antamalla sille suojatun alkuperänimen ensimmäisten tuotteiden joukossa vuonna 1996. Parman kinkku valmistetaan ilmakuivaamalla ja suolaamalla. Valmistuksessa käytetään vain luonnollisia menetelmiä. Säilöntäaineita tai muita keinotekoisia lisäaineita ei käytetä lainkaan. Raaka-aineena käytetään italialaista tarkoin valittua porsaan reittä ja lihaa kypsennetään vähintään 12 kk. Suolaamisen tekee asiaan vihkiytynyt suolamestari, jonka jälkeen kypsymisprosessia valvotaan tarkkaan, jotta lihaan imeytyy juuri tietty määrä suolaa. Kypsentäminen tapahtuu huoneissa joissa on tietty lämpötila ja ilmankosteus, jotta lihasta tulee juuri oikeanlaista. Citterion Parman kinkun ainutlaatuinen maku, väri ja koostumus ovat tämän ainutlaatuisen valmistusmenetelmän ansiota. Aidon Parman kinkun tunnistat viiden kruunun merkistä.

Tuotetiedot

Ainesosat: Sianliha, suola. 100 g valmista tuotetta on käytetty 130 g lihaa.

Alkuperämaa: Italia

Ravintoarvot 100g
Energia 1014 kJ / 243 kcal
Rasva 15 g
-josta tyydyttynyttä 5.3 g
Hiilihydraatti 0.5 g
-josta sokereita 0.5 g
Proteiini 27 g
Suola 4.6 g

Lisätiedot

Tuotekoodi: CI55825

GTIN: 80515616

Myyntierän GTIN: 8008410558250

Myyntierä: 12

Nettopaino: 0.07

Valutettu paino: 0

Saatavuus

Kesko 21317684

Tuotteeseen liittyviä reseptejä

Back to top