Feta-pinaattipiirakka (Spanakopita)

Feta-pinaattipiirakka (Spanakopita)

Valmistusaineet

250 g tuoretta pinaattia
2 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 sipulia
200 g Filos fetajuustoa
200 g Filos anari ricotta-juustoa
rouhittua mustapippuria
3 kananmunaa
450 g Kanaki fillotaikinaa (pakasteesta)
Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä voiteluun

Valmistusaika: 1 h 30 min

Valmistusohje

Täytteen valmistus

Pilko sipulit sekä valkosipulit ja kuullota pannulla oliiviöljyssä kunnes ovat pehmeitä. Lisää sekaan huuhdottu ja hienonnettu pinaatti ja mausta pippurilla. Hauduta kunnes pinaatit pehmenevät ja ylimääräinen neste haihtuu. Sekoita pinaatti-sipuliseos pieneksi kuutioidun fetan ja Anari Ricotta -juuston kanssa, lisää täytteeseen kananmunat ja halutessasi hieman suolaa ja sekoita hyvin.

Piirakan kokoaminen

Anna fillotaikinan sulaa pakkauksen ohjeiden mukaan. Levitä yksi taikinalevy pöydälle ja voitele oliiviöljyllä. Lisää päälle toinen levy ja voitele. Toista kunnes kuusi arkkia on päällekkäin. Laita uuninpellille leivinpaperi ja nosta taikinalevy pellille. Painele varovasti muotoonsa. Laita täyte taikinapohjalle. Käännä taikinan reunoja hieman täytteen päälle. Tee toinen samanlainen fillotaikinalevy lopusta kuudesta arkista ja nosta taikinalevy täytteen päälle kanneksi.

Voitele piiras öljyllä. Paista 30-40 minuuttia kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna piirakan vetäytyä vähintään 10 min. ennen tarjoilua. Tarjoile vihreän salaatin kera.