Galaktoboureko - mannatäytteinen baklava

Galaktoboureko - mannatäytteinen baklava

Valmistusaineet

Siirappi
1 dl vettä
2 dl sokeria
½ sitruunan mehu
3 tl hunajaa
1,5 tl kanelia
raastettua appelsiininkuorta
Täyte
5 dl kuohukermaa
3 dl maitoa
1 dl mannasuurimoita
4 kpl kananmunaa
1 dl sokeria
50 g voita
appelsiinin kuorta raastettuna
1 rkl vanilja-uutetta tai 2 rkl vaniljasokeria
Pohja
1 pkt Kanaki Fillo-taikinaa
300 g sulatettua voita

Valmistusaika: 120 minuuttia

Valmistusohje

Siirappi:

Mittaa kattilaan sokeri, vesi, hunaja, kaneli ja sitruunanmehu sekä hieman appelsiininkuorta.

Keitä hiljalleen muutamia minuutteja, kunnes seos on siirappimaista.

Anna jäähtyä.

 

 

Täyte:

Kuumenna vaniljalla maustettu maito-kermaseos ja lisää sekaan mannaryynit. Sekoita koko ajan, ettei jää paakkuja. Ota kattila pois liedeltä, kun seos paksuuntuu, ja lisää voi sekä appelsiininkuoriraaste.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää seos hieman jäähtyneeseen mannapuuroon (ettei kananmuna kypsy kokkeliksi).

 

Sulata voi filo-taikinan voitelua varten.

 

Voitele vuoka. Ota yksi filo-levy kerrallaan ja laita vuoan pohjalle. Voitele hyvin jokainen levy.

Laita puolet filo-paketista pohjaksi (n. 5–6 kpl). Kaada täyte filo-levyjen päälle ja lado loput filo-levyt yksi kerrallaan kanneksi, jokainen levy hyvin voideltuna.

Käännä ylimenevät reunat täytteen päälle. Voitele vielä päältä ja reunoilta.

Leikkaa pintaan terävällä veitsellä ”annospala” kuvat, neliöt tai kolmiot esimerkiksi, mutta älä leikkaa täytteeseen asti.

 

Paista 175 °C 50 min kunnes pinta on kullan ruskea. Paistoaika riippuu paljolti uunista.

 

Kaada kuuman leivonnaisen päälle jäähtynyt siirappi.

Anna levätä ainakin muutama tunti, jotta siirappi ehtii imeytyä.