Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Pizzan peruspilareita ovat pizzataikina ja tomaattikastike. Täytteeksi voi laittaa, mitä kaapista löytyy tai omat herkut. Ei kuitenkaan unohdeta mozzarellaraastetta, joka sopii erinomaisesti rapean pizzapohjan kanssa.
Tähän pizzaan on lisätty italialaista maalaissalamia ja kreikkalaisia oliiviviipaleita. Paahdettu paprika tekee makuelämyksestä täydellisen.
180 g | Pizzapohjaa |
---|---|
0,5 dl | Tomaattikastiketta |
1,5 dl | Mozzarellaraastetta |
1 dl | Royal paahdettua paprikasuikaletta |
35 g | Citterio Salame Rustico |
0,5 dl | Amalthia vihreitä oliiviviipaleita |
0,5 dl | Tuoreen basilikan lehtiä |
0,3 dl | Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Ota edellisenä päivänä valmistamasi pizzataikina hyvissä ajoin nousemaan huoneenlämpöön ja laita tomaattikastike maustumaan liedelle hiljalleen.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Lisää päälle tomaattikastike, mozzarellaraaste, paprikasuikaleet, oliivi- ja salamiviipaleet.
Paista pizzaa kuumassa uunissa, kunnes se saa kauniin kullanruskean värin.
Viimeistele basilikanlehdillä ja sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä.