Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Herkullinen pizza syntyy herkullisista raaka-aineista. Aito napolilainen rapea pizzapohja valmistetaan hyvissä ajoin ennen pizzan valmistusta. Tomaattikastikkeen voi myös valmistaa jo edellisenä päivänä, ja lämmittää juuri ennen pizzan valmistusta.
Äyriäiset ovat monen pizzan perusraaka-ainetta. Tässä reseptissä on käytetty maukkaita valmiiksi kuorittuja jokiravunpyrstöjä. Pizzan maustaminen onnistui kätevästi aglio, olio & pepperoncinolla, jossa valkosipuli ja chili on pilkottu valmiiksi mausteeksi ekstra-neitsytoliiviöljyn kanssa.
180 g | Pizzapohjaa |
---|---|
0,75 dl | Tomaattikastiketta |
1,5 dl | Mozzarellaraastetta |
1 dl | Jokiravunpyrstöjä |
1 dl | Kirsikkatomaatteja |
0,15 dl | Royal aglio, olio & pepperoncinoa |
0,5 dl | Tuoreen basilikan lehtiä |
0.3 dl | Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Valmista pizzataikina mieleisesi ohjeen mukaan tai kurkkaa täältä napolilaisen pizzataikinan resepti.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Lisää päälle tomaattikastike, mozzarellaraaste, aglio, olio & pepperoncino ja halkaistut kirsikkatomaatit. Anna pizzan paistua kuumassa uunissa, kunnes reunat ovat saaneet kauniin. Valuta ravunpyrstöt ja lisää tasaisesti pizzan päälle.
Viimeistele tuoreilla basilikanlehdillä ja sitruunaisella ekstra-neitsytoliiviöljyllä.