Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Pizzan maku perustuu hyviin raaka-aineisiin. Pohja saa olla paksu tai ohut ja se, mikä on paras pohja, riippuu pizzan syöjästä itsestään.
Tämän pizzan pohja on tehty napolilaisesta pizzataikinasta. Se on keskeltä ohut, sisältä sopivan pehmeä ja reunoilta ihanan rapea. Täytteinä on kaksi juustoa, mozzarella ja aito kreikkalainen feta. Artisokansydän paahtuu uunissa herkulliseksi makupalaksi.
180 g | Napolilaista pizzataikinaa |
---|---|
0,75 dl | Tomaattikastiketta |
1,5 dl | Mozzarellaraastetta |
1 dl | Filos latva-artisokkaa |
1 dl | Filos fetajuustokuutioita |
1 dl | Kirsikkatomaatteja |
0,5 dl | Tuoreita basilikanlehtiä |
0,3 dl | Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Pizzan valmistus alkaa pizzataikinasta. Napolilaisen pizzataikinan valmistus aloitetaan jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä, annetaan nousta yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen vielä huoneenlämmössä neljä tuntia ennen pizzan tekoa. Katso ohje täältä.
Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Levitä mozzarellaraaste ja tomaattikastike päälle ja paista muutama minuutti uunissa.
Halkaise kirsikkatomaatit ja valuta fetajuuston suolaliemi. Levitä tomaatit, fetajuusto ja artisokansydämet tasaisesti pizzan päälle ja paista uunissa, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin.
Viimeistele sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja tuoreilla basilikanlehdillä.