Skip to content
Gavrielides Foods
Menu opener
  • Search opener
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • FI
  • EN
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Yhteystiedot

Pizza Carciofi Con Feta

Pizzan maku perustuu hyviin raaka-aineisiin. Pohja saa olla paksu tai ohut ja se, mikä on paras pohja, riippuu pizzan syöjästä itsestään.

Tämän pizzan pohja on tehty napolilaisesta pizzataikinasta. Se on keskeltä ohut, sisältä sopivan pehmeä ja reunoilta ihanan rapea. Täytteinä on kaksi juustoa, mozzarella ja aito kreikkalainen feta. Artisokansydän paahtuu uunissa herkulliseksi makupalaksi.

  • clock Valmistusaika
    • Työaika: 30 min
Valmistusaineet
Valmistusohje

Valmistusaineet

Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon
180 g Napolilaista pizzataikinaa
0,75 dl Tomaattikastiketta
1,5 dl Mozzarellaraastetta
1 dl Filos latva-artisokkaa
1 dl Filos fetajuustokuutioita
1 dl Kirsikkatomaatteja
0,5 dl Tuoreita basilikanlehtiä
0,3 dl Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusohje

Pizzan valmistus alkaa pizzataikinasta. Napolilaisen pizzataikinan valmistus aloitetaan jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä, annetaan nousta yön yli jääkaapissa ja sen jälkeen vielä huoneenlämmössä neljä tuntia ennen pizzan tekoa. Katso ohje täältä.

Laita uuni kuumenemaan 250–300 C asteeseen. Pyöritä pizzapohja ja levitä se pizzakivelle. Levitä mozzarellaraaste ja tomaattikastike päälle ja paista muutama minuutti uunissa.

Halkaise kirsikkatomaatit ja valuta fetajuuston suolaliemi. Levitä tomaatit, fetajuusto ja artisokansydämet tasaisesti pizzan päälle ja paista uunissa, kunnes pizzan reunat ovat saaneet kauniin ruskean värin.

Viimeistele sitruunalla maustetulla ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja tuoreilla basilikanlehdillä.

Reseptin on laatinut

@masachef

Reseptin on laatinut

@masachef

Muita kiinnostavia reseptejä

Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

  • Työaika: 30 min
Moussaka (tai musaka)

Moussaka (tai musaka)

  • Työaika: 1 h
  • Paistoaika: 50 min
Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

  • Työaika: 10 min
Flatbread ilmakuivatulla kinkulla ja pepperonilla

Flatbread ilmakuivatulla kinkulla ja pepperonilla

  • Työaika: 10 min
Gavrielides>
E. Gavrielides Oy
Kisällintie 6
01730 Vantaa
Finland
  • Tel. +358 (0)9 2766 110
  • info@egavrielides.fi
  • Katso tarkemmat yhteystiedot »
  • Oiva-raportti »
  • Tietosuojaseloste »
  • Filos Facebook
  • Gavrielides Foods Facebook
  • Linkedin
  • Filos Instagram
  • Etusivu
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • Yhteystiedot
Back to top