Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Orzotto on helposti valmistettava muunnos klassikkoruoka risotosta. Tämä orzottopohja on valmistettu Filos orzo-pastasta eli jyvän muotoisesta pastasta. Orzottopohja on maustettu sipulikuutioilla, timjamilla ja valkoviinillä. Voit varioida tätä perusohjetta lukemattomilla eri tavoilla! Annoksen voi valmistaa etukäteen ja ottaa käyttöön juuri ennen varsinaisen orzoton valmistamista.
0,5 dl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
---|---|
500 g | Filos orzo jyväpastaa |
100 g | Sipulikuutioita |
2 oksaa | Timjamia |
0,25 dl | Filos valkoviinietikkaa |
2 l | Kasvislientä |
Freesaa sipulia öljyssä hetki. Lisää jyväpasta, timjami ja freesaa vielä 1–2 min.
Lisää valkoviini tai valkoviinietikka + hieman kasvislientä ja hauduttele kunnes viini on melkein kokonaan imeytynyt pastan joukkoon.
Lisää kiehuvaa kasvislientä vähän kerrallaan, kunnes pasta on kypsähköä eli keskeytä kysyminen 1–2 minuuttia ennen kuin pasta olisi täysin kypsää. Lopullinen kypsyminen tapahtuu, kun valmistat lopullisen annoksen.