Filos riisitäytteinen viininlehtikääryle 2kg
Filos viininlehtikääryleet on valmistettu pehmeistä viininlehdistä, joiden sisälle on kääräisty yrteillä maustettua riisiä. Viininlehtikääryleet ovat tuttu ruoka kreikkalaisissa tavernoissa, ja niitä voi tarjoilla pääruokana, aterian lisukkeena ja illanistujaisten herkkuna.
Viininlehtikääryleet tarjoillaan usein huoneenlämpöisinä, mutta voit mainosti myös lämmittää ne mikrossa tai kattilassa. Jos lämmität kääryleet kattilassa, laita kattilan pohjalle hiukan vettä. Kääryleet maistuvat erittäin hyvin jogurtin kanssa. Purista myös hiukan sitruunan mehua päälle, niin saat makuelämyksestä täydellisen. Lämpimänä tarjoiltaessa, voit tehdä kääryleille maukkaan kastikkeen kananmunasta ja sitruunan mehusta.
Tässä yksinkertainen munasitruunakastikkeen ohje:
Lado viininlehtikääryleet vieriviereen kattilan pohjalle. Peitä vedellä ja lämmitä. Vispaa yhteen kananmuna ja sitruunanmehu. Lisää kananmunasitruunaseos kattilaan pikku hiljaa ja liikuta samalla kattilaa koko ajan, jotta muna ei pääse paakkuuntumaan.