Muita kiinnostavia reseptejä

Syyssadon borssi
- Työaika: 15 min
- Paistoaika: 1 h

Horiatiki – kreikkalainen salaatti
- Työaika: 10 min

Raikas melonisalaatti halloumi-juustolla
- Työaika: 10 min

Halloumi-salaatti
- Työaika: 15 min
Tzatziki on kreikkalaisen herkkupöydän must. Se sopii erinomaisesti dipiksi sekä lisukkeeksi lihalle. Tzatziki-reseptejä on monia; yhden mielestä siinä pitää olla minttua toisen mielestä tilliä, yksi käyttää pelkästään kurkun kuoren, toinen myös siemenkodan. Tässä yksi resepti :) !
150 g | Filos 2 % tai 8 % kreikkalaista jogurttia |
---|---|
1 kpl | kurkku raastettuna |
1 | keskikokoinen valkosipulinkynsi |
1/2 rkl | tuoretta tilliä |
1/2 rkl | tuoretta minttua |
1 rkl | Filos puna- tai valkoviinietikkaa |
3 rkl | Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Poista halutessasi kurkun siemenet ja raasta kuorineen pituussuunnassa. Laita raaste siivilään valumaa ja ripottele hiukan suolaa päälle, jolloin neste irtoaa helpommin. Raasta myös valkosipulinkynsi ja pilko tilli ja minttu.
Purista kurkkuraasteesta ylimääräinen neste. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita keskenään. Koristele tillillä tai mintulla ja tilkalla ekstra-neitsytoliiviöljyä.