Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Uunifetan suosio kasvoi niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa muutama vuosi sitten, kun Jenni Häyrinen eli Limessä-blogin kirjoittaja teki siitä sosiaaliseen mediaan reseptin. Kiitos Jennille tästä uraauurtavasta tempauksesta!
Tässä reseptissä feta on leikattu sydämenmuotoiseksi ja pikku tomaatit ovat saaneet kaveriksi suussa sulavia minipaprikoita. Tällä kertaa käytin Dodonin 400 g fetajuustoa, joka pysyy hyvin kasassa, vaikka sitä leikkelisi muotoon. Royal aglio, olio & pepperoncino eli valkosipuli-chilimurska oliiviöljyssä sopii myös tähän ruokaan. Sitä kannattaa tosin lisätä oman maun mukaan, jotta chili ei peitä muiden aineksien makua.
200 g | Dodoni fetajuustoa |
---|---|
50 g | Peppadoro minipaprikaa |
2 rkl | Royal valkosipuli-chilimixiä |
50 g | kirsikka- tai miniluumutomaatteja |
1 | keskikokoinen punasipuli |
4 rkl | Filos Deluxe suodattamatonta ekstra-neitsytoliiviöljyä |
2 rkl | Filos Deluxe tummaa balsamietikkaa |
Laita uuni kuumenemaan 180 C° asteeseen.
Puolita minipaprikat ja tomaatit ja leikkaa punasipuli reiluhkoiksi lohkoiksi.
Leikkaa fetajuustosta sydämen muotoinen pala ja murusta ylijäänyt feta.
Lorauta uunivuoan pohjalle noin kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja aseta fetasydän keskelle vuokaa. Lisää ympärille minipaprikat, tomaatit ja sipuli. Ripottele fetajuustomuru vihannesten päälle ja koristele sydän aglio, olio & pepperoncinolla.
Sekoita balsamietikka ja loput oliiviöljystä ja kaada kasvisten päälle tasaisesti.
Paista uunissa noin 15–20 minuuttia.
Tarjoile sellaisenaan meze-pöydässä tai keitetyn pastan kanssa.