Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Nämä ranskalaiset on tehty leivittämällä, ja niitä on helppo dipata maukkaisiin kastikkeisiin tai syödä ihan sellaisenaan.
Halloumijuusto on siitä ihana, että siitä voi paistaa, grillata tai keittää. Viipaleet pysyvät viipaleina, kuutiot kuutioina. Paistettu juusto on rapeaa pinnalta ja sisältä pehmeää.
Tässä leivityksessä on käytetty tavallisia vehnä- ja korppujauhoja, mutta halloumin leivitys onnistuu myös pankojauholla. Jos et käytä kananmunaa leivityksessä, kostuta juuston pintaa ennen kuin pyöräytät sen jauhoissa.
200 g | Filos Original halloumi-juusto |
---|---|
jauhoja | |
1 kpl | kananmuna |
korppujauhoja | |
1/2 dl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Leikkaa juusto paksuiksi tikuiksi. Pyöräytä tikut ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen rikotussa kananmunassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Friteeraa tai paista öljyssä pannulla.
Jos valmistat ranskikset friteeraamalla, kuumenna ekstra-neitsytoliiviöljy 160 – 180 °C.
Voit halutessasi puristaa päälle sitruuna- tai limemehua.