Skip to content

Sitruksinen jogurtti-juustokakku

Jogurtti-juustokakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua. Aito kreikkalainen jogurtti on niin paksua, että sitä ei tarvitse erikseen valuttaa. Koristeeksi sopii hyvin myös tummasuklaarouhe.

Jogurtti-juustokakku kannattaa valmistaa päivää ennen tarjoilua. Aito kreikkalainen jogurtti on niin paksua, että sitä ei tarvitse erikseen valuttaa. Koristeeksi sopii hyvin myös tummasuklaarouhe.

  • clock Valmistusaika
    • Työaika: 15min
    • Paistoaika: 60 min
    • Yhteensä: 1 h 15 min

Valmistusaineet

450 g Filos 0 % kreikkalainen jogurtti sitruunaa
200 g Filos anari ricotta-juustoa
120 g digestive-täysjyväkeksiä
5 liivatelehteä
koristeluun luomu sitruunan ja limen kuorta

Valmistusohje

Valmistusohje

Laita kolme liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.

Hienonna keksit tehosekoittimessa, sulata voi ja sekoita keskenään. Levitä keksimurska voidellun irtopohjavuoan (⌀  20 cm) pohjalle.

Raasta anari ricotta -juusto ja sekoita jogurtin kanssa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita ne tilkkaan kuumaa vettä, kaada pikkuhilaa koko ajan sekoittaen jogurtti-juustoseokseen. Levitä seos keksimurskan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Laita kiillettä varten 2 liivatelehteä kylmään veteen pehmenemään noin kymmeneksi minuutiksi. Pese appelsiini ja lime hyvin ja raasta niiden kuorta pari ruokalusikallista. Purista appelsiinin mehu tai käytä valmista tuoremehua. Kuumenna mehu ja lisää siihen puristetut liivatelehdet. Kaada mehu kakun päälle ja koristele hedelmien kuoriraasteella. Jätä kakku vielä pariksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Back to top