Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Jyväpasta eli kreikaksi kritharaki ja italiaksi orzo on nimensä mukaisesti jyvän muotoinen. Kreikkalaisessa keittiössä jyväpasta lisätään pataruokiin siinä vaiheessa, kun muut ainekset ovat jo melkein kypsiä. Kypsyessä jyväpasta turpoa imien itseensä ylimääräisen pataliemen ja samalla muiden ainesten herkulliset maut.
Tähän helppoon ja herkulliseen kasvis-orzottoon löydät kaikki tuotteet Gavrielides Foodsin valikoimasta. Reseptissä on käytetty pääraaka-aineina jyväpastan lisäksi aurinkokuivattua tomaattia ja mietoja pepperoneja. Makua antavat balsamietikka, oliiviöljy ja aglio, olio & pepperoncino. Potkua voi säädellä lisäämällä tai vähentämällä aglio, olio & pepperoncinoa. Koristeluun sopii mainiosti fetajuusto ja tuoreet yrtit.
500 g | Filos orzo jyväpastaa |
---|---|
2 tl | Royal aglio, olio & pepperoncinoa |
200 g | Royal mietoa pepperonia |
200 g | Royal aurinkokuivattua tomaattia |
2 rkl | Filos Deluxe balsamietikkaa |
2 rkl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
Filos fetajuustoa | |
tuoreita yrttejä |
Kaada aurinkokuivatuista tomaateista pari ruokalusikallista öljyä pannulle. Paahda hetki aglio, olio & pepperoncinoa kuumahkossa öljyssä.
Valuta pepperoniviipaleet sekä aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne pannulle.
Vähennä lämpöä ja mausta balsamietikalla ja öljyllä.
Anna maustua muutama minuutti ja sekoita keitetyn jyväpastan kanssa.
Viimeistele tuoreilla yrteillä ja murskatulla fetajuustolla.