Kreikkalainen salaatti pitataskussa
Kreikkalaisen keittiön perusmaut – aito fetajuusto, täyteläiset kalamata-oliivit ja laadukas ekstra-neitsytoliiviöljy – tekevät tästä annoksesta vastustamattoman. Kun klassinen kreikkalainen salaatti sujautetaan lämpimän pitataskun sisään, syntyy herkullinen ja helposti mukaan otettava annos, joka maistuu niin piknikillä, lounaalla kuin iltapalana.
Tämä resepti tuo lautasellesi palan Välimerta. Tuoreet vihannekset, kuten mehukkaat tomaatit, rapea kurkku ja makea punasipuli, yhdistyvät aitoihin kreikkalaisiin makuihin – Filos fetajuustoon, kalamata-oliiveihin ja aromaattiseen oliiviöljyyn. Kyseessä on moderni versio suositusta kreikkalaisesta maalaissalaatista, joka tunnetaan myös nimellä fetasalaatti tai horiatiki. Kreikkalainen tai yleisemmin välimerellinen ruokavalio on tunnettu terveellisyydestään ja yksinkertaisista, mutta laadukkaista raaka-aineistaan. Tässä reseptissä nämä maut pääsevät oikeuksiinsa helposti syötävässä muodossa – rapeaksi paahdetun pitataskun sisällä.
-
Valmistusaika
Muita kiinnostavia reseptejä
-
Työaika:
1 h
-
Paistoaika:
50 min