Muita kiinnostavia reseptejä

Syyssadon borssi
- Työaika: 15 min
- Paistoaika: 1 h

Lohi-meze-bowl
- Työaika: 30 min

Mureat lampaanpotkat pääsiäispöytään
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 4 h

Bulgur & kvinoa -salaatti
- Työaika: 20 min
Hummus eli kikhernetahna on tuttu dippi tai levite kautta koko itäisen Välimeren alueen. Hummus valmistetaan seesaminsiemenistä, kikherneistä ja ekstra-neitsytoliiviöljystä. Kaikki mainioita superfoodeja.
Tässä reseptissä on käytetty Filos tahinia ja valmiiksi keitettyjä kikherneitä. Filos tahini on valmistettu 100 % ilmakuivatuista seesaminsiemenistä, mikä selittääkin sen hennon keltaisen värin. Tahinin ”seisoessa” paikallaan, siemenmassa ja siemenistä saatava öljy alkavat erottua. Öljy kerääntyy purkin yläosaa. Ennen käyttöä sekoita tahini, niin saat talteen myös terveellisen seesamiöljyn.
Mausteiksi tämä hummus on saanut chiliä ja valkosipulia. Tahna on notkistettu kreikkalaisella ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja hapokkuutta lisätty vastapuristetulla sitruunan mehulla.
3 dl | Valmiiksi keitettyjä kikherneitä |
---|---|
100 g | Filos tahinia |
0,5 dl | vettä |
0,5 dl | Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä |
1/2 - 1 kpl | Chiliä |
2 kpl | Valkosipulinkynttä |
1/2 kpl | Sitruunan mehua |
Suolaa |
Valuta kikherneet ja pane tehosekoittimeen chilin, valkosipulinkynsien, veden ja öljyn kanssa. Sekoita kunnes tahna on melko tasaista. Lisää muut ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes tahna on samettista ja pehmeää.
Oliiviöljyn ja veden määrällä voit säädellä tahnan koostumusta. Hummus on heti valmis nautittavaksi, mutta maku tasaantuu, jos sen antaa olla yön yli jääkaapissa.
Aseta hummus kauniiseen tarjoiluastiaan ja tee keskellä matala kuoppa. Koristele muutamalla kokonaisella kikherneellä, paprikajauheella ja ekstra-neitsytoliiviöljyllä.