Skip to content
Gavrielides Foods
Menu opener
  • Search opener
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • FI
  • EN
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Yhteystiedot

Hummus

Hummus eli kikhernetahna on tuttu dippi tai levite kautta koko itäisen Välimeren alueen. Hummus valmistetaan seesaminsiemenistä, kikherneistä ja ekstra-neitsytoliiviöljystä. Kaikki mainioita superfoodeja.

Tässä reseptissä on käytetty Filos tahinia ja valmiiksi keitettyjä kikherneitä. Filos tahini on valmistettu 100 % ilmakuivatuista seesaminsiemenistä, mikä selittääkin sen hennon keltaisen värin. Tahinin ”seisoessa” paikallaan, siemenmassa ja siemenistä saatava öljy alkavat erottua. Öljy kerääntyy purkin yläosaa. Ennen käyttöä sekoita tahini, niin saat talteen myös terveellisen seesamiöljyn.

Mausteiksi tämä hummus on saanut chiliä ja valkosipulia. Tahna on notkistettu kreikkalaisella ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja hapokkuutta lisätty vastapuristetulla sitruunan mehulla.

  • clock Valmistusaika
    • Työaika: 10 min
  • Gluteeniton Gluteeniton
    Laktoositon Laktoositon
    Maidoton Maidoton
    Vegaani Vegaani
Valmistusaineet
Valmistusohje

Valmistusaineet

Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon
3 dl Valmiiksi keitettyjä kikherneitä
100 g Filos tahinia
0,5 dl vettä
0,5 dl Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
1/2 - 1 kpl Chiliä
2 kpl Valkosipulinkynttä
1/2 kpl Sitruunan mehua
Suolaa

Valmistusohje

Valuta kikherneet ja pane tehosekoittimeen chilin, valkosipulinkynsien, veden ja öljyn kanssa. Sekoita kunnes tahna on melko tasaista. Lisää muut ainekset ja jatka sekoittamista, kunnes tahna on samettista ja pehmeää.

Oliiviöljyn ja veden määrällä voit säädellä tahnan koostumusta. Hummus on heti valmis nautittavaksi, mutta maku tasaantuu, jos sen antaa olla yön yli jääkaapissa.

Aseta hummus kauniiseen tarjoiluastiaan ja tee keskellä matala kuoppa. Koristele muutamalla kokonaisella kikherneellä, paprikajauheella ja ekstra-neitsytoliiviöljyllä.

Muita kiinnostavia reseptejä

Feta-saganaki seesaminsiemenillä ja hunajalla

Feta-saganaki seesaminsiemenillä ja hunajalla

  • Työaika: 5 min
  • Paistoaika: 5 min
Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

  • Työaika: 30 min
Hilloke aurinkokuivatuista tomaateista

Hilloke aurinkokuivatuista tomaateista

  • Työaika: 30 min
Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

  • Työaika: 10 min
Gavrielides>
E. Gavrielides Oy
Kisällintie 6
01730 Vantaa
Finland
  • Tel. +358 (0)9 2766 110
  • info@egavrielides.fi
  • Katso tarkemmat yhteystiedot »
  • Oiva-raportti »
  • Tietosuojaseloste »
  • Filos Facebook
  • Gavrielides Foods Facebook
  • Linkedin
  • Filos Instagram
  • Etusivu
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • Yhteystiedot
Back to top