Muita kiinnostavia reseptejä

Juvetsi – kreikkalainen orzo jyväpasta uunissa
- Työaika: 30 min
- Paistoaika: 1 h 30 min

Kana-seesamipasta
- Työaika: 30 min

Pikantti valkosipuli-katkarapupasta
- Työaika: 30 min

Avokado-halloumi-pasta
- Työaika: 30 min
Fetajuusto on kreikkalaisten arkijuusto, joka valmistetaan lampaan ja vuohen maidosta. Usein feta tarjoillaan sellaisenaan yrteillä ja oliiviöljyllä maustettuna, mutta siitä on helppo tehdä myös maistuvia tahnoja.
Tähän reseptiin on käytetty vain kolmea ainesosaa ja silti se vie kielen mennessään. Paahdettu paprika, fetajuusto ja sitruunainen ekstra-neitsytoliivöljy sopivat mainiosti yhteen.
100 g | Royal punaista paahdettua paprikaa |
---|---|
150 g | Filos fetajuustoa |
Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä | |
ripaus rouhittua mustapippuria | |
silputtua lehtipersiljaa koristeeksi |
Murskaa paprika ja fetajuusto haarukalla ja lisää joukkoon vähitellen öljy. Tarkista välillä maku, jotta tahnasta tulee sopivan sitruunainen. Mikäli haluat tahnasta samettisen pehmeän, valmista se monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Laita tahna tarjoiluastiaan ja koristele persiljalla.
Huom! Suolaa ei tarvitse lisätä.
Potkua tahnaan saat lisäämällä mukaan hieman tuoretta chiliä.