Muita kiinnostavia reseptejä

Värikkäät halloumi-vartaat
- Työaika: 15 min
- Paistoaika: 15 min

Horiatiki – kreikkalainen salaatti
- Työaika: 10 min

Raikas melonisalaatti halloumi-juustolla
- Työaika: 10 min

Halloumi-salaatti
- Työaika: 15 min
Bulgur on maukas vaihtoehto pastalle tai riisille. Koostumukseltaan se on kivan rapsakka ja siinä on mukava suutuntuma. Bulgurin voi keittää valmiiksi ja lisätä salaattiin tai tarjota lisukkeeksi pääruoan kanssa – se sopii lähestulkoon minkä tahansa ruoan kanssa.
Tämä salaatti syntyi halustani kokeilla bulgur & kvinoaa. Bulguria olen käyttänyt ennenkin liharuoan lisukkeena ja bulgur-piirakassa, mutta kvinoa oli minulle vielä uusi tuttavuus. Käytin salaatissa omia herkkumakujani, paistettua kesäkurpitsaa, tomaatteja, ekstra-neitsytoliiviöljyä ja toki tuoreita salaatinlehtiä. Salaatti kaipasi minusta tuoretta minttua tai ehkä oreganoa, joten lisäsin ne vielä reseptiin.
2 dl | Keitettyä Filos bulgur & kvinoaa |
---|---|
1 rkl | Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä |
1 | keskikokoinen kesäkurpitsa |
10 | kirsikkatomaattia |
tuoretta salaattia | |
1 | kevätsipuli |
tuoretta minttua tai oreganoa | |
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä | |
Filos Deluxe tummaa balsamicokastiketta |
Keitä bulgur & kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta tilkalla sitruunan makuista ekstra-neitsytoliiviöljyä.
Leikkaa kesäkurpitsa vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi ja puolita viipaleet. Suolaa kevyesti ja ruskista pannulla ekstra-neitsytoliiviöljyssä.
Revi salaatti tarjoiluastian tai lautasen pohjalle ja laita päälle keittyä bulgur & kvinoaa. Halkaise tai viipaloi kirsikkatomaatit suoraan salattiin, lisää myös paistetut kesäkurpitsan viipaleet ja pilkottu kevätsipuli.
Mausta salaatti tuoreilla yrteillä ja sitruunaisella ekstra-neitsytoliiviöljyllä. Kivat raidat saat pintaan juoksevalla balsamicokastikkeella.