Skip to content
Lyrarakis

Lyrarakis

Lyrarakis – ainutlaatuinen Kreeta

Kreetan upea saari sijaitsee Egeanmeren eteläreunalla ja saarella vallitseva välimerenilmasto yhdistettynä hedelmälliseen maaperään luo otolliset olosuhteet viininviljelylle. Kreetalla onkin pitkät viininvalmistusperinteet – jopa Homeros ylisti kreetalaisen viinin erinomaisuutta runoissaan. 

Lyrarakis on kreetalainen perheyritys, joka on viljellyt viiniä vuodesta 1966 lähtien. Laatuviineistään tunnettu Lyrarakis on tehnyt paljon töitä lähes sukupuuttoon kuolleiden saaren alkuperäislajikkeiden, kuten Dafni ja Plytó, pelastamiseksi. Muiden repiessä ylös vanhoja, huonosti tuottavia köynnöksiä Lyrarakis istutti niitä viinitarhoilleen uskoen niiden potentiaaliin ja nyt tämä työ kantaa hedelmää. 

Lyrarakis sijaitsee Alagnin-kaupungin pohjoispuolella Keski-Kreetalla. Viinitila ottaa avosylin vastaan kaikki viinistä kiinnostuneet vierailijat.

Kotoperäiset lajikkeet

Lyrarakis kokeilee ja kehittää jatkuvasti uusia ainutlaatuisia viinejä, joita maailma ei ole ennen maistanut. Tästä hyvänä esimerkkinä mainittakoon Mandilari Plakoura, joka on ensimmäinen pelkästään Mandilari-lajikkeesta valmistettu punaviini. Perinteisesti Mandilaria käytetään vain sekoituksissa. Muita mielenkiintoisia tuttavuuksia ovat puhtaat Plyto ja Dafni Psarades valkoviinit, jotka ovat osa Lyrarakis Single Vineyard -tuoteperhettä.

Lyrarakiksen viinit
Back to top