Skip to content
Filos

Filos

Filos tuoteperheen tuotteet edustavat puhtaita välimerellisiä makuja aidoimmillaan.

Korkealuokkainen kylmäpuristettu ekstra-neitsytoliiviöljy, isot mehevät kalamata ja vihreät oliivit sekä balsamiviinietikat ovat välimerellisen keittiön kulmakiviä. Lisäksi sarjaan kuuluu erilaisia balsamicokastikkeita sekä puna- ja valkoviinietikat, jotka ovat monikäyttöisinä perustuotteina jokaisen kokin vakiovarusteita. Tuoretuotteista tunnetuimpia ovat kreikkalainen aito feta sekä kyproslainen halloumi-juusto. Laadukas Filos tuoteperheemme laajenee jatkuvasti ihanilla uutuuksilla.

Filos ekstra-neitsytoliiviöljyt

Filos ekstra-neitsytoliiviöljyt tulevat Kreikan eteläisiltä alueilta: Peloponnesoksen niemimaalta ja Kreetalta. Suurin osa öljyistä on puristettu koroneiki-lajikkeesta, mutta sarjasta löytyvät myös athinolia- ja ladolia-lajikkeista puristetut öljyt.

Filos ekstra-neitsytoliiviöljyt kuuluvat parhaaseen laatuluokkaan. Teemme tiivistä yhteistyötä valmistajakumppaneidemme kanssa varmistaaksemme tuotteidemme laadun ja maukkauden jokaisessa erässä. Laatuun vaikuttavat monet seikat kuten satokauden vaihtelut ja se, kuinka nopeasti oliivit saadaan poiminnan jälkeen puristamolle. Puristamolla ne pestään ja sen jälkeen öljy erotetaan hedelmälihasta kylmäerotuksen avulla. Erotuksen jälkeen öljy säilötään ruostumattomaan terässiiloon ja viedään myöhemmin pullotettavaksi. Jokainen öljyerä saa oman erämerkinnän, jonka avulla valmistaja pystyy tarvittaessa jäljittämään sen alkuperän.

Tutustu öljyihimme

Uudet Filos kreikkalaiset hunajat

Timjami-kukkaishunaja on kerätty Egeanmeren saarilta. Saarilla kasvava timjami antaa hunajalle hienostuneen maun, jota villikukkien aromit täydentävät.

Mäntyhunaja on kerätty Evian saaren vehreiltä vuorenrinteiltä. Se on väriltään tummaa ja siinä on voimakas ja mausteinen, aavistuksen pihkainen maku.

Tutustu tuotteisiin

Filos halloumit

Kyproksen helmi, kansallisjuusto halloumi, on tunnettu ja rakastettu kaikkialla maailmassa. Sitä voi grillata, paistaa pannulla ja keittää.

Filos halloumit ovat tunnettuja hyvästä maustaan ja rakenteestaan.

Tutustu halloumeihin tarkemmin

Filos fetat

Aidot Filos fetat valmistetaan lampaan- tai lampaan- ja vuohenmaidosta. Aidon fetan tunnistaa sen voimakkaasta, ihanan suolaisesta mausta sekä puhtaasta valkoisesta väristä ja suussa sulavan pehmeästä koostumuksesta.

Filos fetoja on monenlaisia erilaisia pakkauskokoja ja valikoimasta löytyy myös laktoositonta, luomu ja kuutioitua fetaa.

Filos fetat
Back to top