Skip to content
Dodoni

Dodoni

Dodonin juuret johtavat Manner-Kreikkaan Ioanninaan 60-luvulle, jolloin se aloitti maitotuotteiden valmistuksen ostamalla tuoretta maitoa lähitiloilta. Aluksi tuotteet myytiin paikallisille asiakkaille. Noista ajoista Dodoni on kasvanut yhdeksi Kreikan johtavista juustovalmistajista. Edelleen Dodoni käyttää tuotteidensa pääraaka-aineena 100 %:sti Kreikassa tuotettua maitoa. Perinteisten kreikkalaisten juustojen kuten fetan, gravieran ja vuohenmaitojuusto katsikision sekä kreikkalaisen maustamattoman jogurtin lisäksi Dodoni kehittää jatkuvasti uusia ja trendikkäitä tuotteita vastaten kuluttajien toiveita. Tuotteiden täyteläinen ja autenttinen maku on kuitenkin se perusta, jolla Dodoni itse hyväksyy uutuudet valikoimaansa.

Dodonin kovat keltaiset juustot

Perinteiset kreikkalaiset graviera- ja kefalograviera-juustot valmistetaan joko vuohen- tai lampaan- ja vuohenmaidosta. Jokaisella juustotalolla ja paikkakunnalla on omat salaiset reseptinsä ja makumieltymyksensä.

Kreikkalainen graviera-juusto on saanut nimensä sveitsiläiseltä gruyérejuustolta. Juustot muistuttavatkin toisiaan, mutta graviera-juuston maito lypsetään vuohista ja lampaista. Sveitsiläinen gruyéra sen sijaan valmistetaan lehmänmaidosta.

Kefalotyri-juustoa on yksi Kreikan suosituimmista juustoista. Sitä onkin valmistettu jo Bysanttiinin ajoista lähtien. Perinteinen kefalotyri valmistetaan lampaan- ja vuohenmaidosta, ja se kypsyy noin kolme kuukautta. Mitä kauemmin juusto kypsyy, sitä kovemmaksi ja aromikkaammaksi se tulee. Vuoden vanha kefalotyri-juusto on juustojen aatelia!

Kefalograviera-juusto on perinteinen kreikkalainen kova juusto, joka valmistetaan vuohen- ja lampaanmaidosta. Tämä juusto kehitettiin vastaamaan sekä kefalotyri- että graviera-juustojen parhaita ominaisuuksia. Kefalogravieralla on Euroopan Unionin myöntämä alkuperänimisuoja.

Dodonin kovat keltaiset juustot

Feta PDO

Dodonin herkulliset ja kuuluisat fetat ovat suussa sulavia.

Feta PDO
Back to top