Skip to content
Gavrielides Foods
Menu opener
  • Search opener
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • FI
  • EN
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Yhteystiedot

Halloumi-meze-bowl

Halloumijuusto on aito kyproslainen herkku, johon suomalaiset ovat rakastuneet. Parasta se on suoraan grillistä tai pannulta nautittuna. Tähän reseptiin voit käyttää halloumia kuutioina tai viipaleina. Toki suikaleet tai ihan vaan murennettu halloumikin sopivat bowlin ainekseksi.

Bowlin ”pohjassa” on täysjyväbulguria, viinietikkaa, limen mehua sekä tuoretta oreganoa ja persiljaa. Kuvan annoksesta löytyy halloumin lisäksi aurinkokuivattuja tomaatteja, viinilehtikääryleitä, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Tuoreen paprikan voi korvata Royal paahdetulla paprikalla.

  • clock Valmistusaika
    • Työaika: 30 min
Valmistusaineet
Valmistusohje

Valmistusaineet

Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon
15 g Roayl aurinkokuivattuja tomaatteja
75 g Filos halloumi-juustoa
2 - 3 kpl Paliria viininlehtikääryleitä
40 g Avokadoa (noin puolikas)
10 g kirsikkatomaatteja
10 g paprikaa viipaloituna
20 g vegaanista majoneesia
Filos sitruuna ekstra-neitsytoliiviöljyä
koristekasviksia
sitruunaviiplae

Valmistusohje

Tässä bowlissa on käytetty pohjana maustettua bulgur & kvinoaa. Katso ohje täältä Välimerelliset meze bowlit.

Annostele syvän lautasen pohjalle haluamasi määrä bowlin ”pohjaa”. Kuutioi halloumi ja ruskista se ekstra-neitsytoliiviöljyssä pannulla. Suikaloi paprikat ja avokado ja halkaiset kirsikkatomaatit.

Asettele pohjan päälle ryhmiksi halloumikuutiot, aurinkokuivatut tomaatit, viininlehtikääryleet, paprikat, kirsikkatomaatit ja avokado omiksi ryhmikseen. Mausta sitruuna-ekstra-neitsytoliiviöljyllä ja viimeistele annos majoneesiraidoilla ja tuoreilla yrteillä.

Reseptin on laatinut

@masachef

Reseptin on laatinut

@masachef

Muita kiinnostavia reseptejä

Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

Kasvis-papu-bowl halloumi-juustolla

  • Työaika: 30 min
Moussaka (tai musaka)

Moussaka (tai musaka)

  • Työaika: 1 h
  • Paistoaika: 50 min
Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Flatbread artisokalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

  • Työaika: 10 min
Flatbread ilmakuivatulla kinkulla ja pepperonilla

Flatbread ilmakuivatulla kinkulla ja pepperonilla

  • Työaika: 10 min
Gavrielides>
E. Gavrielides Oy
Kisällintie 6
01730 Vantaa
Finland
  • Tel. +358 (0)9 2766 110
  • info@egavrielides.fi
  • Katso tarkemmat yhteystiedot »
  • Oiva-raportti »
  • Tietosuojaseloste »
  • Filos Facebook
  • Gavrielides Foods Facebook
  • Linkedin
  • Filos Instagram
  • Etusivu
  • Tuotteet
  • Brändit
  • Reseptit
  • Ammattilaiset
  • Tietoa meistä
  • Ajankohtaista
  • Tapahtumat
  • Yhteystiedot
Back to top