Tuotteet

Oliivit

Oliivit

Oliivipuulla ja oliiveilla on aina ollut Kreikassa merkityksellinen asema. Oliivipuuta on pidetty jopa pyhänä, ja oliivit kuuluvat ehdottomasti kreikkalaisten ruokapöytään. Oliiveja voi napostella sellaisenaan, marinoituna, salaateissa, pataruoissa tai vaikkapa pizzan päällä kuten Suomessa on totuttu tekemään.

Oliivien sadonkorjuu alkaa syksyllä lokakuussa ja jatkuu alueesta riippuen kahdesta kuukaudesta jopa maaliskuulle asti. Ensimmäisenä poimitaan vihreät oliivit ja myöhemmin kypsempänä tummemmat oliivit. Näistä esimerkkinä tunnetut ja arvostetut Kalamatan alueen oliivit, jotka ovat suippoja ja väriltään violettiin vivahtavia.

Oliiveja on erilaisia lajikkeita, erivärisiä ja erikokoisia. Gavrielides Foodsin valikoimista löydät esimerkiksi Filos, Amalthia ja Olymp- oliivit. Näistä tuotesarjoista löytyy oikeanlainen oliivi jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

Kuluttajapakkaukset Suurkeittiötuotteet