Juustoinen kana-artisokkarulla

Juustoinen kana-artisokkarulla

Valmistusaineet

450 g Kanaki fillo-taikinaa (pakasteesta)
400 g kanan rintafilettä
3 keskikokoista kesäkurpitsaa
2 sipulia
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 rkl hienoksi silputtua persiljaa
2 rkl kuivattua oreganoa
150 g kefalotyri-juustoa (tai jotakin muuta kovaa keltaista juustoa)
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä voiteluun
suolaa ja mustapippuria

Valmistusaika: 1 h 10 min

Valmistusohje

Paloittele sipuli, kesäkurpitsa ja kanafileet ja ohuiksi suikaleiksi. Paista niitä sen jälkeen valkosipulin kanssa oliiviöljyssä pannulla. Lisää muutaman minuutin päästä paloitellut artisokat, persilja, oregano sekä suolaa ja pippuria. Anna täytteen hieman jäähtyä.

Raasta juusto ja lisää se täytteeseen. Kun täyte on valmis, jaa se neljään osaan. Asettele kolme fillo-taikinalevyä päällekkäin (voitele jokainen arkki öljyllä ennen kuin laitat seuraavan sen päälle). Lisää sitten ¼ täytteestä taikinalevyn lyhyemmälle sivulle. Rullaa hieman ja taita sivujen taikinat myös täytteen päälle. Rullaa loppuun. Voitele lopuksi rulla öljyllä. Jatka näin loppujen täytteiden kanssa, niin että saat yhteensä neljä rullaa.  

Paista uunissa 180 °C 40 minuuttia.