Kanakolmiot

Kanakolmiot

Valmistusaineet

1 pkt Kanaki fillo-taikinaa
450 g hienoksi pilkottua, paistettua tai keitettyä, nahatonta ja luutonta kananlihaa
2 purjoa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
4 rkl voita
4 rkl jauhoja
2.500 dl maitoa
2 dl raastettua parmesaania
2 munaa
2 rkl tuoretta (tai kuivattua puolet vähemmän) oreganoa tai timjamia
3 rkl korppujauhoja
Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä tai sulatettua voita Fillotaikinalevyille

Valmistusaika: 1 h 15 min

Valmistusohje

Kuori ja pilko sipuli ja purjo, murskaa valkosipuli. Paahda pannulla voin kera, kunnes vihannekset pehmenevät. Lisää jauhot ja kaada maito hitaasti, hyvin sekoittaen. Jätä keskilämmölle, kunnes kastike paksunee; vatkaa koko ajan paakkuuntumisen estämiseksi.

Kaada valkokastike kulhoon ja lisää kananliha, parmesaani, korppujauhot, vatkatut munat, mausteet ja sekoita.

Leikkaa Fillotaikinalevyt 3 kaistaleeksi pitkittäin. Levitä 3 levylle sulatettua voita ja aseta ne päällekkäin. Aseta 2 ruokalusikallista kanasekoitusta alakulmaan. Käännä oikea yläkulma vinottain vasemmalle saadaksesi aikaan kolmiomuodon. Jatka käärimistä muotoillen kaistaletta kolmiomuotoon. Valmista loput taikinalevyt samalla tavalla. Aseta kolmiot uunipellille ja paista 200oC uunissa 30 minuuttia.