Ilmakuivattu kinkku-halloumiterriini

Ilmakuivattu kinkku-halloumiterriini

Valmistusaineet

50 g Westfalenin ilmakuivattua kinkkua
400 g Filos halloumijuustoa
200 g Royal paahdettua paprikaa
Filos tummaa balsamicokastiketta

Valmistusaika: 40 min

Valmistusohje

Vuoraa leipävuoka ilmakuivatuilla kinkunsiivuilla siten, että kinkkuviipaleista osa jää yli vuoan reunoilta.

Leikkaa halloumista ohuita viipaleita. Laita viipaleet kylmään veteen likoamaan noin tunnin ajaksi. Vaihda vesi välillä. Kaada vesi pois ja kuivaa viipaleet.

Ota paprikat pois purkista ja valuta hyvin. Leikkaa ne auki levyksi.

Lado vuokaan ensin halloumiviipaleita yksi kerros ja sitten paprikaa yksi kerros, ja toista tämä uudestaan.

Taita leipävuoasta ylitulleet osat kinkkuviipaleista päälle niin että suljet terriinin.

Paista terriiniä 160 °C noin 20min. Jäähdytä hieman ja tarjoa viipaloituna vaikkapa rucolasalaatin ja Filos balsamicokastikkeen kanssa.

Lisää reseptejä

Reseptissä käytettyjä tuotteita