Horiatiki – kreikkalainen salaatti

Horiatiki – kreikkalainen salaatti

Valmistusaineet

2 isoa tomaattia
½ - 1 kurkku
1 pienehkö vihreä paprika
1 punasipuli
150 - 200 g Filos fetajuustoa
Muutama Filos Kalamata-oliivi
Loraus Filos kreikkalaista punaviinietikkaa
Loraus Filos suodattamatonta ekstra-neitsytoliiviöljyä
Hyppysellinen kuivattua oreganoa

Valmistusaika: 10 minuuttia

Valmistusohje

Pese vihannekset, kuori sipuli ja poista paprikasta siemenkota. Lohko tomaatti ja viipaloi kurkku. Kurkkua ei tarvitse kuoria, jos kuori on puhdas ja vahingoittumaton. Leikkaa sipulista renkaita tai ohuita lohkoja. Tee samoin paprikalle.

Aseta vihannekset salaattikulhoon ja lorauta punaviinietikkaa noin pari teelusikallista vihannesten mausteeksi. Sekoita vihanneksia kevyesti pari kertaa lusikalla pyöräyttäen. Lisää salaatin päälle muutama (5 – 8 kpl) Kalamata-oliivi ja aseta fetajuusto kokonaisena salaatin päälle. Ripottele fetan päälle kuivattua oreganoa ja viimeistele salaatti ekstra-neitsytoliiviöljyllä.

Tarjoa salaatti pääruoan kanssa tai sellaisenaan tuoreen leivän kera.