Halloumi-wok

Halloumi-wok

Valmistusaineet

250 g kiinteää perunaa pölkkyinä
250 g porkkanaa paksuina tikkuina
150 g bataattia paksuina tikkuina
100 g fenkolia suikaloituna
50 g punasipulia kuutioituna tai viipaloituna
400 g Filos halloumi-juustoa kuutioituna
Filos ekstra-neitsytoliiviöljy
Filos deluxe viikuna balsamicokastike
limepippuria
50 g paahdettuja cashew-pähkinöitä tai pinjansiemeniä lehtipersiljaa koristeluun

Valmistusaika: 30 minuuttia

Valmistusohje

  1. Pese perunat ja kuori porkkana ja bataatti. Pilko perunat noin sentin paksuisiksi pölkyiksi. Leikkaa porkkanasta ja bataatista paksuja tikkuja. Suikaloi myös fenkoli. Kuori sipuli ja kuutioi tai suikaloi.
  2. Leikkaa halloumi-juustosta noin sentin paksuisia kuutioita. Kuutioiden ei tarvitse olla tasapaksuisia.
  3. Kuumenna öljy wokki-pannussa. Wokkaa melko kuumalla asteella ensin perunoita ja porkkanoita noin 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen sipulit ja fenkolit ja jatka wokkaamista. Lisää bataatti viimeisenä kasviksista joukkoon, sillä se kypsyy nopeasti. Aseta liesi keskilämmölle.
  4. Halloumia voi huuhdella suolaisuuden vähentämiseksi.
  5. Lisää halloumi-juusto wokkiin ja paista niin kauan, että kaikki kasvikset ja juusto ovat saaneet kullanruskean värin. Mausta limepippurilla.
  6. Kun wokki on valmis, mausta se ripauksella Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä ja Filos viikuna balsamicokastiketta.
  7. Ripottele päälle paahdettuja cashew-pähkinöitä tai siemeniä ja hakattua lehtipersiljaa.

 

Ruokajuomaksi vaalea lager Mythos!

 

Hyvää ruokahalua!