- Sulata filotaikina huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia ennen käyttöä. Sulata myös pakastepinaatti tarvittaessa.
- Valmista täyte: purista pinaatista ylimääräinen neste, murskaa feta, silppua kevätsipuli. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Leikkaa filotaikinasta noin 6–7 cm levyjä. Pidä osa taikinasta kostean pyyhkeen alla, jotta se ei kuivu.
- Jokaiseen kolmioon tulee kaksi levyä.
- Sivele molempiin levyihin oliiviöljyä, niin saat pasteijasta rapean.
- Lisää täytettä toiseen päähän ja kääri kolmioiksi ohjeen mukaan (, ohje alla). Käytä kaksi taikinakerrosta per pasteija.
- Aseta pasteijat leivinpaperille uunipellille, voitele pinta oliiviöljyllä ja paista 180°C noin 30–35 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja rapea.
Vinkki: Leikkaa taikinasta 3 cm levyjä, jos haluat tehdä pieniä minikolmioita – täydellisiä naposteluun!
Kääri pinaattikolmiot kuvan osoittamalla tavalla:
-
- Vie taikinan kulma vastakkaiselle pitkälle sivulle (kohta 1 ja 2).
- Käännä saamasi kolmio suoraan eteenpäin (kohta 2 ja 3).
- Vie kulma toiselle pitkälle sivulle (kohta 4).
- Toista kunnes olet päässyt taikinalevyn toiseen päähän.
- Kun olet vienyt yhden levyn loppuun, aloita kääriminen alusta.
