Filos kefalotiri-juusto 200g
Filos kefalotiri-juusto on kreikkalainen kypsytetty kova vaalean keltainen juusto, joka on valmistettu lampaan- ja vuohenmaidosta. Kefalotiri-juuston kuiva-aineen rasvapitoisuus on vähintään 40 % ja kosteuspitoisuus korkeintaan 45 %.
Filos kefalotiri tulee Keski-Makedonian alueelta Kilkisistä.
Kefalotiri-juuston yksi suosituimmista käyttötavoista on paistaa se pannulla ja tarjota kuumana. Paistettua kefalotiri-juustoa kutsutaan yleisesti saganakiksi ja se maustetaan tuoreesta sitruunasta puristetulla mehulla. Sellaisenaan kefalotiri-juusto sopii erinomaisesti juustolautaselle hapokkaan viinin, hedelmien ja marmeladien kanssa.
Kreikassa kefalotiriä käytetään myös raasteena pastan päällä ja viipaleiksi leikattuna liha- ja kasvisruokien höysteenä. Perinteisen kreikkalaisen makaronilaatikon, pastitsion, valkokastike saa täyteläisen makunsa raastetusta kefalotiri-juustosta.
Laktoosi: <0,1 g/100 g VÄHÄLAKTOOSINEN