• Cellar
  • Crete winery
  • wineyard
boutari.jpg

Kreikan viiniteollisuus kehittyy nopeaa vauhtia sen ulkomailla koulutettujen viinintekijöiden, sekä laajan ja mielenkiintoisen kotiperäisen rypälevalikoiman ansiosta. Esimerkkejä marjoista ovat Moschofilero, Robola ja Agiorgitiko. Monet Kreikan viineistä ovat saavuttaneet kansainvälistä huomiota, mikä on pitkälti maaperälle rehellisten piirteiden ja vuosituhansia vanhojen rypälelajikkeiden ansiota. Myös kansainvälisiä rypäleitä, kuten Cabernet ja Chardonnay, on viljelty jo vuodesta 1965 asti, mutta parhaimmillaan ne tarjoavat selkärankaa haastaville paikallislajikkeille.

Boutari, joka on perustettu vuonna 1879 Naoussassa ja jonka viinit ovat saaneet lukemattomia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, on yksi kreikan tunnetuimmista viininvalmistajista. Boutarin versiot Nemean alueen viineistä ovat erinomaisia esimerkkejä niemimaan parhaista viineistä. Gavrielides Foods tuo maahan laajan valikoiman Boutarin viinejä. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi raikkaita ja mineraalisia valkoisia laatuviinejä Santorinilta (Boutarilta), sekä herkkiä, mutta mausteisia Xinomavros-punaviinejä maan vuoristoisesta pohjoisosasta.