Tuotteet

Kalamata-oliivit

Kalamata-oliivit

Kalamata-oliiveja pidetään yleisesti yhtenä maailman arvostetuimpana oliivilajikkeena. Siksi ne ovat yleensä myös hieman muita lajikkeita arvokkaampia. Lajike on saanut nimensä Kreikkalaisen Kalamatan kaupungin mukaan, ja sillä on Euroopan Unionin nimisuoja. Kalamata-oliivit ovat muodoltaan pitkänomaisen soikeita, väriltään luonnostaan tummia, lähes violettiin vivahtavia, ja erittäin maukkaita oliiveja. Oliivin tumma väri johtuu siitä, että kalamata-oliivit kerätään puista vasta kun ne ovat kypsiä. Kalamata-oliivit säilytetään perinteisesti suolavedessä, oliiviöljyssä ja viinietikassa. Kalamata-oliivit sopivat käytettäväksi salaateissa, leivonnassa ja kaikessa ruoanlaitossa tai niitä voi syödä sellaisenaan vaikkapa hyvän viinilasin äärellä.

Kuluttajapakkaukset Suurkeittiötuotteet