Tuotteet

Halloumit

Halloumit

Ei ole sattumaa että Afrodite, Kreikkalainen rakkauden jumalatar, syntyi juuri Kyproksella ja valitsi auringossa kylpevän saaren nautintojensa maaperäksi. Kyproksen upea ilmasto, henkeäsalpaavat maisemat, kristallinkirkas meri ja vieraanvaraiset ihmiset vetävät vuosittain puoleensa tuhansia vierailijoita kaikkialta maailmasta.

Saaren ruokakulttuuri on säilyttänyt kadehdittavan yksinkertaisuutensa.  Luonnonläheinen ja terveellinen kyproslainen ruokavalio koostuu tuoreista vihanneksista, yrteistä, oliiviöljystä, merenelävistä ja erinomaisista juustoista.

Vuosisatojen aikana Kypros on altistunut monille kulttuureille, jotka ovat jättäneet jälkensä saaren rikkaaseen perintöön. Vaikka kyproslainen keittiö muistuttaa kreikkalaista, on se kuitenkin säilyttänyt ainutlaatuisen luonteensa. Yksi todiste tästä ovat juustot, erityisesti halloumi-juusto. Kyproksen kansallisjuusto halloumi on tunnettu ja rakastettu kaikkialla maailmassa.

Sana ”halloumi” on johdettu kreikan sanasta ”almi”, joka tarkoittaa suolaista. Halloumi on puolikova juusto, joka on useimmiten tehty lampaan- ja vuohenmaidosta, maustettu mintun lehdillä ja säilytetty suolavedessä. Nykyään usein käytetään myös lehmänmaitoa. Saaren kuumasta ilmastosta huolimatta halloumi säilyi syötävänä pitkään jo ennen jääkaappien aikaa. Koostumukseltaan kimmoisa ja pehmeä halloumi-juusto ei muuta muotoaan eikä sula lämmitettäessä tai grillattaessa.

Kyproslaiset nauttivat halloumi-juustoa milloin ja missä muodossa tahansa: salaatissa, raikkaan vesimelonin kanssa, monien ruokien lisukkeina tai sellaisenaan grillattuna tai paistettuna.

Halloumi-juustoa, kyproslaisten juustojen kruununjalokiveä, valmistetaan edelleen perinteisin menetelmin saaren monissa maalaiskylissä. Myös huipputeknologiaa käyttävät modernit tehtaat valmistavat juustoa vanhoja perinteitä kunnioittaen.  Halloumi-juusto on maailmanlaajuisesti tunnustettu omaleimaiseksi kyproslaiseksi juustoksi.

Filos halloumi valmistetaan Kyproksella perinteitä kunnioittaen. Maista ja ihastu!

Kuluttajapakkaukset Suurkeittiötuotteet