Tuotteet

Öljyt

Öljyt

Oliivipuita on viljelty Kreikassa niin kauan, että ne ovat sulautuneet Kreikan aurinkoiseen maisemaan yhtä luontevasti kuin turkoosi vesi. Kreikkalaiset ovat aina pitäneet oliivipuun antimia - oliiveja ja niistä puristettavaa öljyä - yhtenä ruokavalionsa kulmakivistä ja niitä käytetään yhä keittiössä päivittäin. Antiikin Kreikassa oliiviöljyä kutsuttiin ”nestemäiseksi kullaksi”, niin arvokasta se oli ja on yhä Kreikkalaisille.

Gavrielides Foodsin valikoimasta löydät mm. kreikkalaiset Filos ekstra-neitsytoliiviöljyt, jotka puristetaan suoraan oliivien ensimmäisestä kylmäpuristuksesta ainoastaan mekaanisin menetelmin. Öljyyn ei sekoiteta mitään eikä sitä kuumenneta. Valikoimassamme on erilaisia ekstra-neitsytoliiviöljyjä, kuten eri oliivilajikkeista puristettuja öljyjä sekä luomu ekstra-neitsytoliiviöljy. Myös suurkeittiöiden tarpeisiin löytyy sopivat pakkaukset.

Oliiviöljyä pidetään terveellisenä sen rasvahappokoostumuksen vuoksi. Oliiviöljyjä luokitellaan niiden sisältämien vapaiden rasvahappojen määrän mukaan. Paras laatuluokka ovat ekstra-neitsytoliiviöljyt. Ne sisältävät alle 0,8 % vapaita rasvahappoja.

Oliiviöljy sopii käytettäväksi kaikessa ruoanlaitossa.

Kuluttajapakkaukset Suurkeittiötuotteet