Kantarelleilla ja karitsanjauhelihalla täytetyt fillo-nyytit

Kantarelleilla ja karitsanjauhelihalla täytetyt fillo-nyytit

Valmistusaineet

mustapippuria
suolaa
400 g karitsan (lampaan) jauheliha
2 rkl voita ruskistamiseen
300 g kantarelleja
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
timjamia
1 pkt Kanaki fillo-taikina
50 g sulatettua voita voiteluun

Valmistusaika: 45 minuuttia

Valmistusohje

Ennen nyyttien tekoa anna fillo-taikinan olla huoneenlämmössä 2-3 tuntia omassa pakkauksessaan. Älä yritä käyttää fillo-taikinaa ennen kuin se on täysin sulanut, sillä jäisenä se repeää helposti. Silppua sipuli, valkosipuli ja kantarellit pieniksi. Ruskista ne kevyesti ja siirrä sekoituskulhoon. Ruskista sitten jauheliha ja mausta suolalla, myllytetyllä mustapippurilla ja timjamilla. Siirrä sekoituskulhoon. Sekoita kaikki ainekset. Tarkista maku ja jäähdytä.

 

Avaa fillo-taikinapaketti varovaisesti. Aseta levyt puhtaalle pöydälle päällekkäin. Pidä taikinalevynipun päällä hieman kosteaa pyyhettä, jotta levyt säilyisivät kosteana. Nosta levy kerrallaan pöydälle ja voitele voisulalla pullasutia apuna käyttäen. Laita levyn etureunaan 2-3 rkl täytettä. Muotoile täyte keskelle etusormen paksuiseksi tangoksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille saumapuoli alaspäin.

Paista 200 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 20 minuuttia kunnes paketit ruskistuvat kauniisti.

 

Tarjoa vähäsuolaisen soijakastikkeen ja salaatin kanssa.

 

Teksti ja reseptit: Heikki Valtanen

Julkaistu: Kunto & terveys –lehdessä 4/2015

Lisää reseptejä

Reseptissä käytettyjä tuotteita