Halloumi-avokadosalaatti

Halloumi-avokadosalaatti

Valmistusaineet

70 g salaattipinaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
200 g Filos halloumia
3-4 porkkanaa
2-3 punajuurta
1 kypsä avokado
1 dl suolattuja ja paahdettuja kurpitsansiemeniä ja pähkinöitä
(suolaa, öljyä, pippuria, hunajaa)
Kastike:
3 rkl sitruunamehua
1/2 dl Filos luomu ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 rkl kreikkalaista hunajaa
n. 1/2 tl suolaa ja mustapippuria

Valmistusaika: 30 min

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja punajuuret. Paloittele juurekset melko kapeiksi tikuiksi. Levitä uunipellille (voit laittaa porkkanat ja punajuuret eri puolille peltiä, jottei punajuuri värjää pokkanoita), lorauta päälle ekstra-neitsytoliiviöljyä, mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Paista 175-asteisessa uunissa kunnes juurekset pehmenevät, mutta ovat kuitenkin vielä hieman napakoita (n. 20 min).

Kuori ja viipaloi avokado ja pirskottele päälle hieman sitruunamehua ja suolaa.

Huuhdo salaatti ja pinaatti.

Viipaloi halloumi (voit halutessasi liottaa halloumi-viipaleita hetken, jos et halua, että ne ovat niin suolaisia). Paista viipaleet oliiviöljyssä pannulla molemmin puolin kauniin kullanruskeaksi.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Kokoa salaattiannokset laittamalla lautaselle salattipeti pinaatista ja revitystä salaatista, asettele seuraavaksi lautaselle avokadoviipaleita ja juurestikkuja. Nosta kunkin annoksen päälle muutama siivu halloumia. Viimeistele ripottelemalla päälle pähkinöitä ja siemeniä sekä kaatamalla päälle reilusti hunajaista kastiketta.

Hunajalla makeutetut juurekset sopivat täydellisesti yhteen suolaisten pähkinöiden ja halloumin kanssa.