Halvakakku

Halvakakku

Valmistusaineet

400 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0.500 tl suolaa
250 g voita tai margariinia
0.700 dl maitoa
4 munaa
1 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata
1 dl kermaa
nokare voita

Valmistusaika: 1 h 15 min

Valmistusohje

Vatkaa voi tai margariini pehmeäksi. Murenna puolet halvasta pieniksi paloiksi ja lisää rasvan sekaan. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää munat seokseen yksitellen koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, suola sekä vaniljasokeri. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta sekä maitoa. Paloittele loppu halva ja lisää lopuksi taikinaan puuhaarukalla sekoittaen. Paista jauhotellussa kakkuvuoassa 180°C uunissa n. 45 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä ritilällä. Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa ja lisää kerma sulaneen suklaan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää nokare voita. Näin saat kuorrutteesta kauniin kiiltävän. Kaada kuorrute kakun päälle tasaisesti.

 

Ohjeesta tulee kaksi pienempää kakkua tai yksi suuri.

Lisää reseptejä

Reseptissä käytettyjä tuotteita