Syksyinen soljanka

Syksyinen soljanka

Valmistusaineet

Kokoliha:
0.5-1 kg naudanlihakuutioita
0.5-1 l vettä
1 sipuli kuorittuna ja pilkottuna
3 porkkanaa viipaloituna
ripaus suolaa ja pippuria
Keitto:
7 dl vettä ja paistinliemi
3 porkkanaa kuutioituna
100 g juuriselleriä, palsternakkaa tai bataattia kuutioituna
200 g Hengstenberg viinihapankaalia
pätkä purjosipulia/kevätsipulia
tuoretta persiljaa, salviaa ja timjamia silputtuna
naudanlihakuutiot
100 g Royal paahdettua punaista paprikaa
100 g Olympus tzatzikia
Royal kapriksia silputtuna tai kokonaisena

Valmistusaika: 1 h

Valmistusohje

Kokoliha:

Anna lihapaloille väriä paistinpannulla ja laita sen jälkeen lihapalat, sipuli, porkkanat ja vesi uunin kestävään kulhoon. Hauduta hyvin ja lisää tarvittaessa nestettä. Kun lihat ovat kypsiä, siivilöi liemi talteen.

Keitto:

Kuumenna liemi, lisää pilkotut ja freesatut juurekset ja sipuli ja sekä puolet yrteistä liemeen. Kun juurekset ovat puolikypsät, lisää ruskistettu liha, hapankaali ja loput yrteistä. Anna kiehua hiljalleen kunnes juurekset ovat kypsiä. Viimeistele keitto reilun kokoisilla paahdetuilla punaisilla Royal paprikoilla ja lisää keittoon osa paprikoiden liemestä. Tarkista maku. Tarjoa kuumana, syysillan tummentuessa, ja koristele höyryävä keitto Olympus tzatzikilla ja Royal kapriksilla.

Tarjoa keiton kanssa leipää.