Talonpoikaismunakas

Talonpoikaismunakas

Valmistusaineet

8 kananmunaa
1 dl nestettä (maitoa, kermaa, vettä)
1 tl suolaa (maun mukaan)
pippuria
paistamiseen Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
100 g Filos fetajuustoa
100 g Royal aurinkokuivattua tomaattia suikaleena
100 g Filos halloumi-juustoa raastettuna
1/2 dl tuoreita basilikanlehtiä
0.3 dl tuoreita salvianlehtiä
loraus Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
pippuria maun mukaan
Viimeistelyyn esim.
Filos Kalamata-oliiveja
kirsikkatomaatteja

Valmistusaika: 20 min

Valmistusohje

Riko munien rakenne. Sekoita joukkoon neste ja mausteet. Laita pannu kuumenemaan ja lorauta pannulle öljyä paistamista varten.

Kaada kananmunaseos pannulle ja anna olla hetki. Kuumenna kunnes se kypsyy ja hyytyy, mutta niin, että pinta pysyy kosteana (paistetaan vain yhdeltä puolelta). Valmistus onnistuu myös uunissa.

Raasta halloumi ja levitä halloumi-raaste, tomaattisuikaleet ja fetamuru munakkaan päälle. Pidä kantta päällä hetki niin, että juustot sulavat. Lisää sen jälkeen kinkkuviipaleet ja yrtit. Valuta päälle vielä ohuena nauhana hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä, ripaus pippuria, Kalamata-oliiveja ja kirsikkatomaatteja ja nauti heti! Maistuu parhaiten hyvän oluen tai viinin ja raikkaan salaatin kera.