Halloumi-rucolapizza á la Popchef

Halloumi-rucolapizza á la Popchef

Valmistusaineet

Taikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl tuorehiivaa
1 tl suolaa
2 rkl Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
vehnäjauhoja
Kastike:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tomaatti kuutioituna
kourallinen basilikaa silputtuna
500 g tomaattimurskaa
2-3 tl tomaattipyreetä
300 g kanasuikaleita
loraus Filos tummaa balsamiviinietikkaa
Päälle:
1 pkt (200 g) Filos halloumi-juustoa
Filos ekstra-neitsytoliiviöljyä
rucolaa
suolaa ja musta- tai sitruunapippuria

Valmistusaika: 30 min

Valmistusohje

Taikina kannattaa tehdä ensin valmiiksi ja jättää liinan alle kohoamaan pariksi tunniksi. Sekoita vesi, hiiva, suola ja öljy kulhossa. Lisää vehnäjauhoja pari desiä kerrallaan samalla vaivaten. Taikina on valmis kun se irtoaa kulhon reunoilta.

Kuullota sipulit öljyssä tai voissa pannulla ja lisää tomaattipyree ja kanasuikaleet. Ota kanoihin ruskea paistopinta ja lisää sekaan kuutioitu tomaatti, tomaattimurska, basilika ja pieni loraus balsamicoa. Anna muhia matalalla lämmöllä muutama minuutti.

Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla ohueksi. Paista Halloumi-viipaleet öljyssä kuumalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kauhalla kastiketta tasaisesti kaulitun pohjan päälle ja lisää lopuksi paistetut halloumit. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on rapsakka.

Sekoita rucolat kulhossa johon olet lorauttanut hieman oliiviöljyä. Pyöräytä sekaan vähän suolaa ja pippuria. Lisää rucolaa pizzan päälle ennen tarjoilua.

 

Lisää herkullisia reseptejä Sami Kurosen Pop chef -blogissa:

http://popchefkuronen.blogspot.fi

Sami Kuronen

Kokeile Popchef Sami Kurosen herkullista halloumi-rucolapizzaa!