Omenastruudeli

Omenastruudeli

Valmistusaineet

0.500 pkt (6 arkkia) Kanaki fillo-taikinaa
8 omenaa
1.500 dl sokeria
1.500 dl murskattua saksanpähkinää
0.500 dl rusinoita
2 rkl kanelia
hieman jauhettua muskottipähkinää
0.750 dl korppujauhoja
0.750 dl sulatettua voita
0.750 dl hienoa sokeria
yhden sitruunan mehu

Valmistusaika: 1 h

Valmistusohje

Paloittele kuoritut omenat kuutioiksi (poista ensin siemenet). Laita omenan palat kulhoon ja pirskottele päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää pähkinät, rusinat, sokeri, korppujauhot, kaneli ja muskotti ja sekoita kaikki ainekset.

Asettele fillo-taikinalevy pöydälle ja sivelle voilla. Jatka kunnes kaikki kuusi taikinalevyä ovat päällekkäin. Levitä täyte taikinalevyn pidemmälle sivulle ja rullaa isoksi rullaksi. Samalla kun käärit rullaa, voitele ulommaista puolta voilla. Kun rulla on lähes valmis, käännä vielä päiden taikinareunat rullan ”sisään”. Voitele vielä valmis rulla voisulalla.

Paista struudelia uunissa 180 ° C 40 min. Ripottele valmiin struudelin päälle tomusokeria. Tarjoile vanhanajan vaniljajäätelön kera.

Lisää reseptejä

Reseptissä käytettyjä tuotteita