Halloumi-aurinkokuivattutomaattipiirakka

Halloumi-aurinkokuivattutomaattipiirakka

Valmistusaineet

200 g Filos halloumi-juustoa
100 g Royal aurinkokuivattuja tomaatteja
300 g purjosipulia silputtuna
4 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
voita vuoan voiteluun
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 dl ruisleseitä
1/2 dl kauraleseitä
basilikaa
3 kevyesti vatkattua munaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
suolaa ja mustapippuria

Valmistusaika: 1 h 15 min

Valmistusohje

  1. Kypsennä purjosipuleita öljyssä noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hieman.
  2. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  3. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit puoliksi ja liota niitä noin 10 minuuttia kiehuvassa vedessä. Laita kiehumisen jälkeen tomaatit kuivamaan talouspaperin päälle.
  4. Voitele noin 25 cm:n pyöreä vuoka.
  5. Siivilöi jauhot ja sooda kulhoon, lisää ruis - ja kauraleseet. Sekoita mukaan munat , jogurtti, raastettu halloumi ja sipuli-purjoseos.
  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla; sekoita hyvin ja anna maustua hetki.
  7. Levitä seos lusikalla kakkuvuokaan ja tasoita sen pinta. Asettele tomaatit kauniisti päällimmäiseksi piirakkaan. Paista noin 40 - 45 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea.
  8. Anna piiraan jäähtyä ennen kuin otat sen vuoasta. Tarjoile viipaleina ja koristele esimerkiksi sitruunaviipaleilla ja salaatin kera.