Lammaspata

Lammaspata

Valmistusaineet

500 g lampaan etuselkää paloina
2 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl rosmariinia
1/2 tl suolaa
hyppysellinen mustapippuria
1 iso punainen paprika
1 pieni kesäkurpitsa
2 sipulia
5 keskikokoista perunaa
2 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
2 laakerinlehteä
1 prk tomaattipyrettä
1 l lihalientä

Valmistusaika: 3 h

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 160 asteeseen.
  2. Pilko lampaanliha, perunat, artisokka, paprika, valkosipuli, kesäkurpitsa ja sipulit.
  3. Puolita tomaatti.
  4. Ruskista lampaanlihapalat oliiviöljyssä, mausta mustapippurilla, rosmariinilla ja suolalla.
  5. Lisää joukkoon silputtu valkosipuli, mustapippuri, rosmariini, kaksi desilitraa lihalientä, tomaattipyree ja laakerinlehdet.
  6. Kaada paistinpannun sisältö uunin kestävään vuokaan.
  7. Lisää kaikki pilkotut ainekset lihojen kanssa uunivuokaan. Asettele tomaatin puolikkaat vuokaan ylimmäksi.
  8. Kaada loput 8 desilitraa lihalientä vuokaan ja peitä se kannella tai foliolla.
  9. Paista noin kaksi tuntia ja lisää nestettä tai lihalientä tarvittaessa.