Jogurttinen peruna-salamisalaatti

Jogurttinen peruna-salamisalaatti

Valmistusaineet

1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tammenlehtisalaattia
250 g keitettyä perunaa kuorineen (kiinteä lajike)
250 g salamia
100 g Royal aurinkokuivattua tomaattia suikaleina
1 punainen suippopaprika
100 g Amalthia kalamata oliiveja
1 punasipuli
1 tl sokeria
rucolaa
paahdettuja pinjansiemeniä
Kastike:
3 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
0.250 dl tuoretta minttua
1 tl hunajaa
loraus sitruunamehua
mustapippuria
sitruuna- tai limelohko

Valmistusaika: 45 min

Valmistusohje

Neljälle hengelle

Salaatti

  1. Huuhtele ja revi jääsalaatti sekä tammenlehtisalaatti kulhoon.
  2. Pilko ja keitä perunat.
  3. Pilko salami pieniksi paloiksi, ja viipaloi paprika renkaiksi.
  4. Aseta aurinkokuivatut tomaatit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy valuu pois, ja pilko ne pienempiin osiin.
  5. Valuta oliiveista vesi pois.
  6. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja sekoita siihen sokeri.
  7. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kastike:

  1. Pilko minttu pieniin osiin ja lisää se jogurtin sekaan.
  2. Lisää kastikkeeseen myös hunaja, sitruunanmehu sekä ripaus mustapippuria maun mukaan.
  3. Lisää kastike salaatin sekaan ja sekoita.
  4. Koristele rucolan lehdillä ja sitruuna- tai limelohkolla.