Haudutetut feta-lihapullat tomaattikastikkeessa

Haudutetut feta-lihapullat tomaattikastikkeessa

Valmistusaineet

Lihapullat:
3 rkl korppujauhoja
1 valkosipulinkynsi
1 kananmuna
500 g jauhelihaa
100 g Mevgal fetaa
50 g Mevgal kefalotyri-juustoa
1 dl persiljaa
suolaa ja mustapippuria
8 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
Tomaattikastike:
400 g kuutioituja säilyketomaatteja
1 sipuli
4 rkl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
0.500 tl jauhettua kuminaa
0.500 dl kasvislientä tai vettä
suolaa ja pippuria

Valmistusaika: 45 min

Valmistusohje

(ohje neljälle)

Lihapullat:

Sekoita kulhossa jauheliha, hienonnettu persilja, hienonnettu valkosipuli, korppujauhot, kananmuna, suola ja pippuri. Raasta / pienennä juustot erillisessä kulhossa. Ota palanen jauhelihaseosta kämmenelle ja litistä se ohueksi levyksi. Laita päälle keskelle juustoseosta ja sen jälkeen muotoile lihapulla. Tee näin kaikille lihapullille.

Tomaattikastike:

Ruskista hienonnettu sipuli oliiviöljyssä. Lisää tomaatit ja vesi (tai kasvisliemi) sekä mausteet. Hauduta n. 15 min.

Ruskista lihapullat pannulla oliiviöljyssä joka puolelta ja laita sitten lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon hautumaan n. 15-20 min. Tarjoile lihapullat riisin tai ranskanperunoiden kera.