Illanistujaisleipä

Illanistujaisleipä

Valmistusaineet

1 iso, tuore maalaisleipä
100 g vihreitä kivettömiä Filos oliiveja
3/4 dl Filos original ekstra-neitsytoliiviöljyä
100 g kivettömiä Filos Kalamata-oliiveja
200 g Filos halloumia
200 g Filos fetaa
1 rkl murskattua valkosipulia
1 rkl merisuolaa
1 dl rucolaa
2 tuoretta tomaattia viipaloituna

Valmistusaika: 15 min

Valmistusohje

Jo antiikin Kreikassa osattiin hyödyntää puhtaiden makujen yhdistelmiä, kuten paahdetun leivän ja öljyn liittoa. Ruokaisa ateria voidaan koota lorauttamalla oliiviöljyä rapeakuorisen maalaisleivän päälle. Leivän viiltoihin voi laittaa esimerkiksi paistettua halloumia, rucolaa, valkosipulia ja merisuolaa. Koko komeus kruunataan lorauttamalla päälle laadukasta ekstra-neitsytoliiviöljyä ja tarjoilemalla lisäksi oliiveja ja erilaisia juustoja, kuten fetaa ja vaikkapa tuoretta tomaattia.